Masterclass Predictive Profiling

Beste studenten,

Het Security Management Studentenplatform is verheugd jullie ook dit jaar weer de mogelijkheid te kunnen bieden voor verdere professionalisering! In samenwerking met OrcaSecure wordt een Masterclass Predictive Profiling georganiseerd waaraan jullie kunnen deelnemen. Klik hier voor het verslag van vorig jaar van een van de deelnemers.

Predictive Profiling is een voor velen relatief nieuwe, unieke manier van beveiligen die zich richt op de tegenstander en zijn werkwijze. De methodiek, die zijn oorsprong vindt in Israël, gaat uit van het kunnen herkennen van voorbereidende criminele of terroristische handelingen. Op basis hiervan kan door de juiste vervolgstappen te nemen de uitvoering van de actie voorkomen worden.

Deze speciale SIG-editie duurt drie dagen en is open voor zowel SMSP-leden als niet-leden. Tijdens deze driedaagse Masterclass wordt je volledig geschoold in het onderwerp Predictive Profiling. Normaal gesproken wordt deze lesstof gegeven in een tienweekse leergang tegen een tarief van ruim €2000.

Dit is dus een unieke kans om je de methodiek eigen te maken tegen zeer gunstig tarief! Studenten kunnen de Masterclass Predictive Profiling in 3 dagen volgen.

Inschrijven voor eerstejaarsstudenten is helaas niet mogelijk. Dit omdat de inhoud van de Masterclass aansluit op de lesstof van het tweede leerjaar.

– SMSP-leden betalen € 285.
– Niet-leden betalen € 310.

Als je nog geen SMSP-lid bent: schrijf je dan dus snel in want je hebt je contributie in een klap er uit.

Voor dit bedrag ontvang je 3 dagen onderwijs over de methodiek Predictive Profiling (zie het programma hieronder) en een USB stick met daarop de syllabus en overig lesmateriaal (documenten en video’s). De 3 dagen worden afgesloten met een theorie examen, afgenomen door het examenbureau IBEX.

Studenten die zijn geslaagd ontvangen het theoriediploma Predictive Profiling, afgegeven door ESIF.

Het programma voor de Masterclass Predictive Profiling bestaat uit de volgende onderdelen:

Dag 1
– Introductie en geschiedenis van de methodiek Predictive Profiling
– de Terroristische en Criminele Planningscyclus
– Opstellen van een dreigingsanalyse conform de Bowtie methodiek
– Het driepoorten model.

Dag 2
– Verdachte Indicatoren en de coverstory
– Security Questioning
– Red Teaming
– Opstellen van een Standaard Operating Procedure (SOP)

Dag 3
– Toepassingsmogelijkheden van de methodiek (waaronder de insider threat)
– Hoe de methodiek te implementeren in een bestaande organisatie
– Examentraining en examen.
– Borrel na afloop!

Predictive Profiling is langzaam aan een hype aan het worden in Security Management-land dus dit is een uitgelezen kans om je te specialiseren in het onderwerp tegen zeer gering tarief. Na het succesvol afleggen van de Masterclass en het bijbehorende examen ben je bij ESIF officieel geregistreerd als Predictive Profiling-expert.

De data van de masterclass worden (zodra bekend) weergegeven op de jaarplanning, hou deze dus goed in de gaten! Alle Security Management studenten ontvangen t.z.t. een e-mail over de masterclass met alle relevante informatie en hoe ze zich kunnen aanmelden!

Je kunt je aanmelden via de volgende link:

http://www.orcasecure.org/aanmelden.html

Nogmaals om teleurstelling te voorkomen: inschrijven voor eerstejaarsstudenten is helaas niet mogelijk. Dit omdat de inhoud van de Masterclass aansluit op de lesstof van het tweede leerjaar.

Kies in het pulldown menu bij betreft cursus: Masterclass Predictive Profiling Saxion en geef aan of je wel of geen SMSP-lid bent. Dit wordt door ons geverifieerd.

Bij het factuur adres dient je eigen adres te worden ingevuld.

Je krijgt alleen toegang tot de Masterclass indien vooraf het lesgeld is betaald.