Masterclass informatiebeveiliging 21 maart

Media verslag – Intranet Belastingdienst

Masterclass informatiebeveiliging 21 maart:
Een samenwerking van de Belastingdienst en het Security Management Studentenplatform.

Belastingdienst SMSP

Belastingdienst & SMSP

Vrijdag 21 maart heeft het Cyber Security Congres plaatsgevonden op het Walterboscomplex. Dit congres is georganiseerd door het Security Management Studenten Platform (SMSP) en de Belastingdienst.

Het congres werd geopend door Jaap Verhees, voorzitter van de SMSP, en Gerben Klein-Baltink, secretaris van de Cyber Security Raad.

Het congres werd geopend door Jaap Verhees, voorzitter van de SMSP, en Gerben Klein-Baltink, secretaris van de Cyber Security Raad.

100% secure?


Stekkermandaat

Toekomstvragen
Bart de Koning, onderzoeksjournalist met specialisatie in cyber security en privacy, mocht de dag afsluiten. Een kritische noot richting de digitalisering: gratis services zoals Facebook en Google? Echt niet, voor niets gaat de zon op! GGD jongeren enquêtes , elektronische patiëntendossiers en klantgegevens van de ING… hoe lang blijft deze data opgeslagen, en is deze data wel veilig opgeslagen? Vraagstukken waar de komende generatie security specialisten zich over moet gaan buigen!

Na een pittige discussie was het tijd om na te praten over het congres en te netwerken tijdens de borrel in het Grand Café. Hier was o.a. Jan Polkerman, Chief Technology Officer binnen B/CAO aanwezig. Alle studenten gingen na een geslaagd congres met een goedgevulde goodiebag (inclusief het boek van Bart de Koning: “alles onder controle”) naar huis.
Door de studenten is een kort filmverslag gemaakt. Deze is hier terug te vinden:
http://vimeo.com/89910499

Voor meer foto’s van het event: klik hier