Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Politie interactieve workshop crisismanagment

28 maart 2022 @ 08:00 - 17:00

Beste lezer,

Donderdag 7 april is het weer tijd voor een SMSP-event! Op donderdag 7 april zijn jullie uitgenodigd om een interactieve sessie bij te wonen van ex-politiecommandant Ad Sanders, bij het politiebureau op de Kroonstraat in Utrecht. Het politiebureau ligt op tien minuten loopafstand van ‘bushalte Neude’ in het centrum van Utrecht.
Dhr. Sanders heeft aan veel grote zaken gewerkt bij de politie, waaronder de tramaanslag in Utrecht die vorige week precies drie 3 jaar geleden was. Ook is hij onderdeel geweest van meerdere crisisteams en heeft hij aan de zaak van de vermissing van Anne Faber gewerkt. Dit evenement zal in het thema staan van de tramaanslag in Utrecht en uiteraard krijgen jullie ook de kans om te vragen naar de rest van dhr. Sanders zijn loopbaan. Het event zal om 13:30 beginnen.

De dag ziet er als volgt uit;
– Het eerste deel van het gastcollege zal Dhr. Sanders beginnen met het geven van een gastcollege over zijn carrière waarbij hij ook naar jullie input zal vragen op bepaalde vraagstukken waar hij/de politie tegenaan is gelopen.
– Het tweede deel zal hij jullie vertellen over wat de uitgangspunten zijn van crisisbeheersing en krijgen jullie een uitleg over hoe de politie bij incidenten zoals de tramaanslag aan scenario’s denkt.
– Het derde onderdeel zullen jullie een tweetal aan ‘serious games’ spelen;
– Gedurende de eerste game zullen jullie als meldkamer zijnde acties moeten nemen om de eerste fasen van een crisis aan te pakken.
– Gedurende het tweede spel gaan jullie in groepen aan de slag als verschillende afdelingen om de gehele crisis aan te pakken. Tot slot volgt er een uitslag van jullie genomen acties en zal dhr. Sanders vertellen wat de feitelijke handelingen zijn geweest tijdens de daadwerkelijke aanslag en welke dilemma’s ‘jullie afdelingen’ tegenaan zijn gelopen.

Wij als bestuur en dhr. Sanders hebben er in ieder geval heel veel zin in en zien jullie op 7 april. Tot dan!

 

Aanmelden niet meer mogelijk!

Gegevens

Datum:
28 maart 2022
Tijd:
08:00 - 17:00