Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezing Jonge Atlantici

1 juni 2018 @ 12:00 - 14:00

Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog zijn trans-Atlantische betrekkingen de ruggengraat van de (West-)Europese veiligheidsstructuur. Geopolitieke kwesties zijn vanaf deze periode altijd benaderd vanuit het trans-Atlantisch kader, met de gemeenschappelijke defensieorganisatie NAVO als vlaggendrager. Na de Koude Oorlog heeft de NAVO er veel nieuwe lidstaten bijgekregen, die voorheen deel uitmaakten van het Oostblok. De geopolitieke situatie is vandaag de dag sterk veranderd. Wat betekent dit voor het trans-Atlantisch bondgenootschap, Europa en de internationale vrede en veiligheid? Wat houdt dit in voor Nederland en de veiligheidssituatie hier?

Op 1 juni zal Alex Krijger, vicevoorzitter van de Atlantische Commissie, voor het SMSP een introductie geven op de ontwikkeling van de trans-Atlantische relatie en de NAVO door de jaren heen. Ook zal hij zijn licht laten schijnen op de geopolitieke situatie van nu en wat dat betekent voor het trans-Atlantisch bondgenootschap. Hij heeft hierbij een duidelijke boodschap voor studenten en jongeren, die hierin een belangrijke rol vervullen.

Alex Krijger is een historicus met jarenlange ervaring op het snijvlak van de publieke en de private sector. Na een carrière als journalist en bij Defensie was hij onder meer werkzaam bij het CDA en bij Shell, waar hij vijftien jaar lang als Government Relations Advisor contacten heeft onderhouden met internationale overheden. Dit jaar is hij zijn eigen bedrijf Krijger & Partners gestart, gespecialiseerd in Public and Government Relations. Daarnaast vervult hij bestuursposten bij de Atlantische Commissie en de Martin Luther King Foundation. Onlangs is van hem het boek JFK: idealist zonder illusies verschenen, over de nog altijd relevante ideeën van John F. Kennedy over politiek, democratie en leiderschap.

Gegevens

Datum:
1 juni 2018
Tijd:
12:00 - 14:00

Locatie

Saxion Apeldoorn
Spoorstraat 29
Apeldoorn, 7311PE Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.saxion.nl/over/route/apeldoorn/