Raad van Advies stelt zich voor
Een studievereniging moet bestuurd worden. Het dagelijks bestuur neemt het grootste deel van deze taak op zich. Echter, de vereniging heeft door de jaren heen veel ontwikkelingen doorgemaakt. Dat brengt veel kennis en vooral ervaring met zich mee. Het zou zonde zijn deze ervaring en kennis verloren te laten gaan, daarom heeft het bestuur van SMSP afgelopen voorjaar besloten een nieuwe Raad van Advies in te stellen. De Raad van Advies adviseert het dagelijks bestuur van de vereniging gevraagd en ongevraagd over strategische vraagstukken. Komende weken stellen de vijf leden van deze raad zich aan u voor. Te beginnen met Trijntje van Dijk, erelid bij SMSP en lid van de Raad van Advies.
Trijntje van Dijk – Erelid en RvA-lid
Mijn naam is Trijntje van Dijk en mijn taken bij Saxion zijn gerelateerd aan innovatie. Zo heb ik ook een rol gehad in het ontwerp van het Security Management curriculum samen met top experts uit een zeer interessant en betekenisvol beroepenveld. De wens van de experts was een HBO curriculum te ontwikkelen voor security managers die de voortgang van bedrijfsprocessen zeker kunnen stellen. Er werden complexe leersituaties uit de vitale infrastructuur ontwikkeld en tevens in samenwerking met de vakorganisaties werd internationale kennis opgesteld. Na de goedkeuring van de opleiding had ik de rol van opleidingscoördinator. De opleiding viel internationaal op en spoedig hadden we de rector en professoren van NewHavenUniversity op bezoek, aanvankelijk om het programma te kopen maar we kozen voor samenwerking. De studenten van Security Management kenmerken zich als initiatiefnemers, extern gericht en ondernemend. Zo waren zij ook gastheer van de NHU bezoekers. Vanuit die attitude zag ik ook het SMSP ontstaan. Het SMSP richt zich op de bijzonder geïnteresseerde student, organiseert professioneel vernieuwende events en verbindt met de belangrijke nationale en internationale security netwerken. In deze context vervul ik momenteel in de RvA van het SMSP de rol van adviseur en draag ik graag bij aan de SMSP doelstellingen.
Sander Cortenraad – Alumnus en RvA-lid
Mijn naam is Sander Cortenraad, ik ben 28 jaar oud en ben geboren en getogen in de mooiste provincie van Nederland – Limburg. Momenteel werk ik bij het bedrijf CCV met de functie als IT-auditor. Een IT-auditor oordeelt en adviseert over IT in bedrijven en organisatie, in mijn geval binnen CCV.
In mijn vrije tijd houd ik me bezig met het er af trainen van de frikandellen van het voorgaande weekend door lekker te triathlonen (zwemmen, fietsen en hardlopen). Als de tijd zich er voor leent, ga ik graag met mijn vriendin of met vrienden de wereld verkennen op zoek naar het volgende avontuur. En als echte Limburger hou ik natuurlijk van lekker eten en drinken, waardoor je me wel een Bourgondiër kunt noemen.
Waarom zit ik dan in de Raad van Advies van het SMSP? Nou, in 2012-2016 heb ik dezelfde opleiding als jullie gedaan. Naast mijn opleiding ben ik in 2014-2016 vicevoorzitter geweest van het SMSP. In deze periode heb ik enorm veel geleerd over netwerken en hoe je jezelf het beste kunt presenteren. Deze lessen pas ik nog steeds toe! Ben je nu nieuwsgierig geworden of wil je meer van me willen weten, stuur dan gerust een connectieverzoek via LinkedIn. Wie weet kunnen wij elkaar dan nog eens helpen.
Rutger Weyenberg – Alumnus en RvA-lid
Ik ben Rutger Weyenberg, 28 jaar oud en momenteel werkzaam bij het Wilhelmina Ziekenhuis Assen als crisiscoördinator. In 2014 ben ik gestart met de opleiding Security Management aan het Saxion. Meteen in het eerste jaar ben ik lid geworden van de vereniging, de mogelijkheid om mijzelf verder te ontwikkelen op het gebied van security management naast het curriculum van de opleiding en daarbij een start te maken met het opbouwen van mijn netwerk spraken mij zeer aan. Van 2016 tot 2018 ben ik zelf voorzitter geweest van de vereniging. Vooral in de periode als startende professional in de werkende wereld heb ik veel gebruik kunnen maken van mijn netwerk. Ik had zelf niet (en heb nog steeds niet) alle kennis in pacht maar kon door mijn netwerk altijd mensen bereiken die deze kennis wel hadden en waar ik op kon terugvallen. Dit is voor mij de grootste waarde van het SMSP, netwerken is ontzettend belangrijk en door het SMSP kun je hier in een vroeg stadium mee beginnen en opbouwen, zodat je dit al hebt wanneer je het nodig hebt, en niet dan nog moet beginnen met opbouwen.
Ben den Tuinder – Docent/onderzoeker security & recht en RvA-lid
Mijn naam is Ben den Tuinder en sinds 2014 ben ik met veel plezier docent/onderzoeker bij de opleiding Safety & Security Management van Hogeschool Saxion. Een prachtige opleiding waarbij onderwijs, onderzoek en het werkveld samenkomen. Er liggen veel mooie kansen voor studenten en het werkveld is volop in ontwikkeling. Al vanaf het begin ben ik enthousiast over de missie en het doel van het SMSP: gemotiveerde studenten helpen bij hun professionalisering en het opbouwen van een netwerk. Het is immers belangrijk om als student regie te nemen over je eigen studie, om gericht te zijn op het werkveld en om uitdagingen aan te gaan. Het SMSP ondersteunt daarbij. De contacten die ik heb met (het bestuur van) het SMSP zijn altijd hartelijk, opbouwend en ook zeker gezellig. Op de vraag of ik als lid van de Raad van Advies het SMSP zou willen adviseren hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Natuurlijk doe ik dat graag!
Jaap Verhees – Oprichter, alumnus en RvA-lid
Mijn naam is Jaap Verhees en ik ben een van de oprichters en de eerste voorzitter van het Security Management Studentenplatform. Wij begonnen als de eerste lichting Security Management-studenten in Apeldoorn, op een paar safety-vakken na louter security op de opleiding. De opleiding was nieuw en het werkveld was nieuwsgierig. Toch merkten we al snel dat je zonder een goed netwerk niet alle vacatures voor stages en banen ziet: het securitydomein rust veel op vertrouwen. We leerden al snel: niet alle stages en banen komen op LinkedIn.
In samenwerking met twee grote brancheverenigingen werd het SMSP in 2012 een feit: ook het werkveld wilde immers weten wie de studenten zijn omdat ze nu eenmaal altijd nieuwe aanwas zoeken. Bedrijven gaven bij het SMSP aan dat ze niet per definitie de student met de beste cijfers zoeken maar vooral met de juiste attitude. De slogan van het SMSP is ‘Het SMSP, voor de verdere professionalisering van de gemotiveerde student.’ Dat komt voort uit die vraag uit het werkveld.
Het SMSP is een investering. Het kost je tijd maar je krijgt later een betere stageplek, een leukere baan en het contact met het werkveld motiveert. Je krijgt een kijkje waar je het voor doet en ondertussen kan je jezelf laten zien. Dat laatste moet want bedrijven komen je niet halen.
Ik weet dat het bestuur van SMSP hard bezig is om na deze gekke tijden weer een verenigingsleven op te bouwen. Als lid van de Raad van Advies steun ik hen in kennis en ervaring omdat ik vind dat de lijntjes tussen gemotiveerde studenten en het werkveld zo kort mogelijk moeten zijn. Ik ken veel studenten die dankzij het SMSP met een sterker CV en een uitgebreid sociaal én zakelijk netwerk de markt op gingen en hier hun huidige baan aan te danken hebben gehad. Ik kan alleen maar adviseren om lid te worden én te blijven: het alumninetwerk wordt steeds groter en is een prachtig netwerk om op terug te vallen.