Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Gastcollege Recherche

maart 21 @ 13:30 - 17:00

Op donderdag 21 maart vindt er om 14:00 uur weer een nieuw SMSP-evenement plaats. De teammanager van de landelijke recherche neemt ons mee in zijn werk.

Termen als “ondermijning” en “bestrijding” hebben al weer een paar jaar terug hun intrede gedaan bij de opsporingsdiensten. Het alleen opsporen van daders van strafbare feiten is al lang niet effectief genoeg meer. Het zal een vertaling van de tijdsgeest en misschien wel een modegril zijn, maar is voor de nationale politie wel de keiharde realiteit van alle dag.

De zware en georganiseerde criminaliteit heeft zich in de loop der jaren weten te nestelen in zowel de boven- als de onderwereld. Gebruik makend van hen faciliterende partijen, weten criminele organisaties enorme sommen geld te verdienen, wit te wassen en te investeren. Het blijft een uitdaging om telkens weer de juiste antwoorden te vinden op de veiligheidsvraagstukken die zich aandienen. En toch slaagt de politie daar steeds beter in.

Op 21 maart aanstaande gaan we samen kijken naar de wereld om ons heen die we eigenlijk zo graag “ver van ons bed” willen houden. Laten we vooral ook samen denken, sparren en dóen. De ervaring is dat juist studenten die al zijdelings met veiligheidsvraagstukken bezig zijn, vaak met prachtige initiatieven en vernieuwende ideeën komen. Op 21 maart hebben we de gelegenheid om al onze beelden samen te brengen met ónze keiharde realiteit. Het moet gek lopen als daar niet iets moois uit komt!

Het programma is als volgt:

13:30 – 14:00 Ontvangst

14:00 – 16:00 Gastcollege recherche

16:00 – Ruimte voor spontane borrel

 

Aanmelden kan via het onderstaande formulier:


 

Hopelijk tot 21 maart!

Gegevens

Datum:
maart 21
Tijd:
13:30 - 17:00

Locatie

Saxion Apeldoorn
Spoorstraat 29
Apeldoorn, 7311PE Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.saxion.nl/over/route/apeldoorn/